w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.<br>Podawać z zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów.<br>(6-8 porcji) <au>T.M</au><br><br><tit1>Zupa rybaków portugalskich</tit1><br>60 dag małży, 30 dag krewetek mrożonych, 50 dag filetów z certy, soli lub innej morskiej ryby o białym delikatnym mięsie, 2 cebule (15 dag), 15 dag pieczarek, 10 dag białej części pora, 2 zielone papryki (30 dag), 3 ząbki czosnku, 4 pomidory (40 dag), 2 szklanki czerwonego wina, 6 łyżek oleju, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej, 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżeczka soli