Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
na małym ogniu około 10 min. Krewetki rozmrozić, oczyścić, opłukać, dodać do zupy i gotować 3 min. Włożyć małże i zagrzać w zupie (nie gotować). Zdjąć z ognia, dodać natkę.
Podawać z pieczywem.
(4-5 porcji) T.M

Z pieczarkami
50 dag mrożonych małży, 1 cebula (10 dag), 25 dag pieczarek, 3 łyżki masła,1/3 szklanki wytrawnego białego wina, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 3 łyżki śmietany 22-procentowej, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki do kawy papryki ostrej, sól, 3 łyżki startego parmezanu
Małże rozmrozić i opłukać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i pokroić
na małym ogniu około 10 min. Krewetki rozmrozić, oczyścić, opłukać, dodać do zupy i gotować 3 min. Włożyć małże i zagrzać w zupie (nie gotować). Zdjąć z ognia, dodać natkę.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4-5 porcji) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Z pieczarkami&lt;/tit1&gt;<br>50 dag mrożonych małży, 1 cebula (10 dag), 25 dag pieczarek, 3 łyżki masła,1/3 szklanki wytrawnego białego wina, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 3 łyżki śmietany 22-procentowej, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki do kawy papryki ostrej, sól, 3 łyżki startego parmezanu<br>Małże rozmrozić i opłukać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i pokroić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego