Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
dag płatków owsianych, 1 cebula (10 dag), 1 jabłko (15 dag), 5 łodyg selera naciowego, 2 jajka, 1 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub bulionu wegetariańskiego, 1 łyżka pełnoziarnistej mąki pszennej, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz; do wysmarowania formy: tłuszcz
NADZIENIE:
40 dag pieczarek, 15 dag orzechów włoskich, 1 cebula (10 dag), 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz Migdały zemleć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Łodygi selera oczyścić z włókien, umyć i drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Chleb pokruszyć. W rondlu rozgrzać olej
dag płatków owsianych, 1 cebula (10 dag), 1 jabłko (15 dag), 5 łodyg selera naciowego, 2 jajka, 1 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub bulionu wegetariańskiego, 1 łyżka pełnoziarnistej mąki pszennej, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz; do wysmarowania formy: tłuszcz<br>NADZIENIE:<br>40 dag pieczarek, 15 dag orzechów włoskich, 1 cebula (10 dag), 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz Migdały zemleć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Łodygi selera oczyścić z włókien, umyć i drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Chleb pokruszyć. W rondlu rozgrzać olej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego