i pokroić w plastry. Sałatę wymieszać z warzywami, ułożyć dekoracyjnie na talerzach i polać sosem.<br><br><tit>Szynka z sosem tatarskim</><br><br>30 plasterków szynki wędzonej gotowanej (70 dag), 30 plasterków szynki parmeńskiej lub dowolnej suszonej wędliny (50 dag); do przybrania: gałązki natki pietruszki<br><br><tit>SOS</><br><br>1 słoik ogórków konserwowych (25 dag), 1 słoik pieczarek marynowanych (28 dag), 2 słoiki majonezu (50 dag), 4 jajka ugotowane na twardo, 1 łyżka kaparów, sól, pieprz<br>Przygotować sos: ogórki, pieczarki, jajka i kapary drobno pokroić, wymieszać z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem. Plastry szynki zrolować, polać sosem tatarskim i układać po 3 na talerzu. Dekoracyjnie ułożyć również