Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Ryby sprawić, umyć, wyfiletować i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze z warzyw i osączyć.
Warzywa wyjmować z sosu łyżką cedzakową i układać na środku talerza, na wierzchu położyć kawałki ryby i polać sosem.

Polędwica z pieczarkami

2 kg polędwicy wołowej, 2 łyżki oleju, sól, pieprz

SOS

1 kg pieczarek, 3 pomidory (45 dag), 5 ząbków czosnku, 2 opakowania sosu pieczeniowego, 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki natki pietruszki, sól, pieprz
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, posolić, oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do brytfanny i piec 15-20 min w
Ryby sprawić, umyć, &lt;orig&gt;wyfiletować&lt;/&gt; i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze z warzyw i osączyć.<br>Warzywa wyjmować z sosu łyżką cedzakową i układać na środku talerza, na wierzchu położyć kawałki ryby i polać sosem.<br><br>&lt;tit&gt;Polędwica z pieczarkami&lt;/&gt;<br><br>2 kg polędwicy wołowej, 2 łyżki oleju, sól, pieprz<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>1 kg pieczarek, 3 pomidory (45 dag), 5 ząbków czosnku, 2 opakowania sosu pieczeniowego, 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki natki pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, posolić, oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do brytfanny i piec 15-20 min w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego