1 czubata łyżeczka do ciasta = 1 placuszek. Smażyć przez około 1 minutę odwracając tylko raz. Gotowe placuszki wyjmować na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Podawać gorące!<br><br>sałatka ogrodowa <br>z <name type="prod"> "Fetą" Light</><br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>, 1 głowka sałaty, 1 pęczek szczypiorku, 3 łodygi selera naciowego, 5 rzodkiewek, 5 pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 ogórek, 1 czerwona cykoria, 20 pomidorków koktajlowych.<br>Sałatę opłukać, porozrywać na małe kawałki, umieścić w dużej misce. Szczypiorek, seler, rzodkiewki, pieczarki, paprykę, ogórek i cykorię pokroić w grubą kostkę. Dodać do sałaty. Na końcu dodać ser <name type="prod">feta</> pokrojony w kostkę i pomidorki. Całość delikatnie wymieszać.<br><br>raclette