10 minut na małym ogniu nie mieszając (powinno zgęstnieć). Po tym czasie całość wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 15 minut. Gotowa frittata powinna mieć brązowy wierzch. Podawać na ciepło lub zimno.<br>sałatka grecka<br><br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>, 4 pomidory, 2 zielone papryki, 1 ogórek, 1 cebula, 20 pieczarek, 20 czarnych oliwek, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki octu z białego wina, 1 łyżka oregano, pieprz i sól.<br>Pomidory, paprykę, pieczarki, ogórek i ser pokroić w kostkę. Cebulę i oliwki pokroić w krążki. W dużej misce wymieszać warzywa, oliwki i ser. Z