Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ognia i dopraw czosnkiem roztartym z solą. Gotową zupę podawaj z pieczywem lub grzankami.
RADA: zamiast podrobów drobiowych możesz przygotować zupę na wywarze z grzybów, ryb lub dowolnego chudego mięsa.
RYBY
PULPETY RYBNE
Dla 4 osób Przygotowanie: 50 min 395 kcal
500 g farszu rybnego,
3 jajka,
250 g świeżych pieczarek,
2 cebule,
125 ml białego wytrawnego wina,
125 ml śmietany,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki stołowe masła,
szczypta startej gałki muszkatołowej,
kawałek żółtego sera,
sól,
pieprz do smaku,
oliwa z oliwek do smażenia
Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1
ognia i dopraw czosnkiem roztartym z solą. Gotową zupę podawaj z pieczywem lub grzankami.<br>RADA: zamiast podrobów drobiowych możesz przygotować zupę na wywarze z grzybów, ryb lub dowolnego chudego mięsa.<br>RYBY<br>&lt;name type="prod"&gt;PULPETY RYBNE&lt;/&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 50 min 395 kcal<br>500 g farszu rybnego,<br>3 jajka,<br>250 g świeżych pieczarek, <br>2 cebule,<br>125 ml białego wytrawnego wina,<br>125 ml śmietany,<br>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, <br>2 łyżki stołowe masła,<br>szczypta startej gałki muszkatołowej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>oliwa z oliwek do smażenia<br>Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego