Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Pstrąg gotowany podawany na zimno

1,5 kg pstrąga, szklanka jasnego piwa, marchewka, pietruszka, cebula, 2 listki laurowe, po 4 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, 2 łyżek octu winnego, 4 ząbki czosnku, 3 żółtka na twardo, 2 łyżki oleju, pól łyżki gęstej słodkiej śmietanki, łyżka posiekanego koperku, 300 g pieczarek. Sól, cukier
Rybę umyć, sprawić, nie odcinając głowy, posolić i odstawić do lodówki. Oczyszczone warzywa, przypieczoną cebulę w łusce i przyprawy zalać szklanką wody, posolić i gotować ok. 15 minut. Wywar przecedzić, dolać piwo, zgotować, włożyć rybę i dalej gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Zostawić razem z rybą
Pstrąg gotowany podawany na zimno<br>&lt;gap&gt;<br>1,5 kg pstrąga, szklanka jasnego piwa, marchewka, pietruszka, cebula, 2 listki laurowe, po 4 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, 2 łyżek octu winnego, 4 ząbki czosnku, 3 żółtka na twardo, 2 łyżki oleju, pól łyżki gęstej słodkiej śmietanki, łyżka posiekanego koperku, 300 g pieczarek. Sól, cukier<br>Rybę umyć, sprawić, nie odcinając głowy, posolić i odstawić do lodówki. Oczyszczone warzywa, przypieczoną cebulę w łusce i przyprawy zalać szklanką wody, posolić i gotować ok. 15 minut. Wywar przecedzić, dolać piwo, zgotować, włożyć rybę i dalej gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Zostawić razem z rybą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego