Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ż mięso i ziemniaki dęb miękkie i zrumienione. Podawać z sałatką z czerwonej kapusty.
Świąteczna rolada

600 g polędwicy wolowej, 600 g piersi z indyka, 2 łyżki drobiowego pasztetu (z puszki), sól, pieprz, 1-2 gałązki rozmarynu lub łyżeczka rozmarynu suszonego, 2 łyżki masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina
Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.
Na
ż mięso i ziemniaki dęb miękkie i zrumienione. Podawać z sałatką z czerwonej kapusty.<br>Świąteczna rolada<br>&lt;gap&gt;<br>600 g polędwicy wolowej, 600 g piersi z indyka, 2 łyżki drobiowego pasztetu (z puszki), sól, pieprz, 1-2 gałązki rozmarynu lub łyżeczka rozmarynu suszonego, 2 łyżki masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina<br>Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.<br>Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.<br>Na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego