Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 33
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
9,5 i pierś z indyka w sosie cytrynowym za jedyne 9 zł. Mięso czerwone obecne było w: golonce w sosie piwnym á 16 zł, szaszłyku w sosie barbecue 13 zł, góralskim kotlecie z jajkiem 10 zł, oryginalnym Wienerschnitzlu w cenie 12 zł i polędwicy z grilla na grzankach z pieczarkami za 11 zł. Moje ostatnie przygody z polędwicą były tak wstrząsające, że postanowiłem dać jej jeszcze jedną szansę.
Dwa, lekko rozklepane płaty świńskiej polędwicy podano w towarzystwie gotowanego na sypko ryżu i czarnych kłaczków soi oraz surówki z kapusty pekińskiej, fasoli i kukurydzy. Osobno podano słoiczki z dressingiem - śmietanowym i
9,5 i pierś z indyka w sosie cytrynowym za jedyne 9 zł. Mięso czerwone obecne było w: golonce w sosie piwnym á 16 zł, szaszłyku w sosie &lt;foreign&gt;barbecue&lt;/&gt; 13 zł, góralskim kotlecie z jajkiem 10 zł, oryginalnym &lt;foreign&gt;Wienerschnitzlu&lt;/&gt; w cenie 12 zł i polędwicy z grilla na grzankach z pieczarkami za 11 zł. Moje ostatnie przygody z polędwicą były tak wstrząsające, że postanowiłem dać jej jeszcze jedną szansę.<br>Dwa, lekko rozklepane płaty świńskiej polędwicy podano w towarzystwie gotowanego na sypko ryżu i czarnych kłaczków soi oraz surówki z kapusty pekińskiej, fasoli i kukurydzy. Osobno podano słoiczki z &lt;orig&gt;dressingiem&lt;/&gt; - śmietanowym i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego