Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 38
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
skupienie na dania mięsne.
Od razu spodobało się nam to, że lubią tam baraninę, która dobrze przyrządzona jest nie lada specjałem. Cały udziec barani kosztuje 50 zł/kg, niemało, ale to porcja na kilka osób. Dalej idzie zwijaniec barani za 15 zł, a z innych mięs schab z grilla z pieczarkami á 13 zł, szaszłyk z polędwicy - 14 zł, schab ze śliwkami 13 zł, placek Polany z dodatkami w cenie 15 zł, pstrąg po młynarsku 5 zł/10 dkg. Można zamówić całe prosię pieczone, faszerowane kaszą też 50 zł/kg.
Opowiadał mi kiedyś Staszek Nędza-Chotarski, że słynny Sabała był częstym
skupienie na dania mięsne.<br>Od razu spodobało się nam to, że lubią tam baraninę, która dobrze przyrządzona jest nie lada specjałem. Cały udziec barani kosztuje 50 zł/kg, niemało, ale to porcja na kilka osób. Dalej idzie &lt;orig&gt;zwijaniec&lt;/&gt; barani za 15 zł, a z innych mięs schab z grilla z pieczarkami á 13 zł, szaszłyk z polędwicy - 14 zł, schab ze śliwkami 13 zł, placek Polany z dodatkami w cenie 15 zł, pstrąg po młynarsku 5 zł/10 dkg. Można zamówić całe prosię pieczone, faszerowane kaszą też 50 zł/kg.<br>Opowiadał mi kiedyś Staszek Nędza-Chotarski, że słynny Sabała był częstym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego