Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Bardolino. W smaku wytrawne, szczególnie odświeżające i harmonijne.

* Dania główne:

- do pstrąga gotowanego z warzywami proponuję białe Graves Baron Philippe de Rothschild 96. Produkowane z trzech odmian winogron, które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki
Bardolino. W smaku wytrawne, szczególnie odświeżające i harmonijne.<br><br>&lt;tit&gt;* Dania główne:&lt;/&gt;<br><br>- do pstrąga gotowanego z warzywami proponuję białe Graves Baron Philippe de Rothschild 96. Produkowane z trzech odmian winogron, które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego