Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
resztą zimnego wywaru.
Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, przestudzić.
Roztrzepać żółtko z sokiem z cytryny i szafranem, rozprowadzić ciepłym sosem, doprawić, wlać do wygrzanej salaterki.
Ugotowane al dente fusilli połączyć z sosem, wymieszać i od razu podawać na ogrzanych talerzach lub półmiskach.

Penne rigate con funghi
Penne rigate z pieczarkami
40 dag penne rigate,
20 dag pieczarek, 10 dag chudego boczku, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej świeżej bazylii, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ
bucatini
Pokrojone pieczarki odparować na suchej patelni, dodać oliwę i przeciśnięty
resztą zimnego wywaru.<br>Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, przestudzić.<br>Roztrzepać żółtko z sokiem z cytryny i szafranem, rozprowadzić ciepłym sosem, doprawić, wlać do wygrzanej salaterki.<br>Ugotowane al dente &lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt; połączyć z sosem, wymieszać i od razu podawać na ogrzanych talerzach lub półmiskach.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Penne rigate&lt;/&gt; con funghi<br>&lt;name type="prod"&gt;Penne rigate&lt;/&gt; z pieczarkami<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;penne rigate&lt;/&gt;, <br>20 dag pieczarek, 10 dag chudego boczku, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej świeżej bazylii, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ<br>&lt;name type="prod"&gt;bucatini&lt;/&gt;<br>Pokrojone pieczarki odparować na suchej patelni, dodać oliwę i przeciśnięty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego