Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
opakowania sosu pieczeniowego, 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki natki pietruszki, sól, pieprz
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, posolić, oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do brytfanny i piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Przygotować sos: pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, obgotować w posolonym wrzątku i osączyć. Pomidory umyć, przekroić na cztery części, oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według
opakowania sosu pieczeniowego, 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki natki pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, posolić, oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do brytfanny i piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Przygotować sos: pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, obgotować w posolonym wrzątku i osączyć. Pomidory umyć, przekroić na cztery części, oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego