Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do niej kilka kropel sosu tabasco.
DOBRE RADY
DROB
KURCZAK PO PROWANSALSKU

Oliwę wlej na patelnię z nieprzywierającą powłoką i mocno rozgrzej. Ze wszystkich stron podsmaż na oliwie opłukane i dobrze osączone flety drobiowe. Powinny lekko się zrumienić. Przełóż mięso do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
Oczyść i pokrój w plasterki pieczarki. Pomidory sparz wrzątkiem i usuń z nich skórkę (możesz również użyć pomidorów z puszki), pokrój w ćwiartki. Umyj i osącz papryki, usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.
Na oliwie po smażeniu mięsa podsmaż pieczarki, pomidory, paprykę, cebule i czosnek, dopraw do smaku przyprawami
do niej kilka kropel sosu tabasco.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DROB<br>KURCZAK PO PROWANSALSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Oliwę wlej na patelnię z nieprzywierającą powłoką i mocno rozgrzej. Ze wszystkich stron podsmaż na oliwie opłukane i dobrze osączone flety drobiowe. Powinny lekko się zrumienić. Przełóż mięso do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.<br>Oczyść i pokrój w plasterki pieczarki. Pomidory sparz wrzątkiem i usuń z nich skórkę (możesz również użyć pomidorów z puszki), pokrój w ćwiartki. Umyj i osącz papryki, usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.<br>Na oliwie po smażeniu mięsa podsmaż pieczarki, pomidory, paprykę, cebule i czosnek, dopraw do smaku przyprawami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego