Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
Oczyść i pokrój w plasterki pieczarki. Pomidory sparz wrzątkiem i usuń z nich skórkę (możesz również użyć pomidorów z puszki), pokrój w ćwiartki. Umyj i osącz papryki, usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.
Na oliwie po smażeniu mięsa podsmaż pieczarki, pomidory, paprykę, cebule i czosnek, dopraw do smaku przyprawami i mieszając, smaż na średnim ogniu około 5 minut.
Przełóż warzywa do naczynia z mięsem. Wlej wino, przykryj i wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnika na 45 minut. Danie podawaj udekorowane oliwkami i posypane natką pietruszki. Doskonale smakuje z ryżem na
wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.<br>Oczyść i pokrój w plasterki pieczarki. Pomidory sparz wrzątkiem i usuń z nich skórkę (możesz również użyć pomidorów z puszki), pokrój w ćwiartki. Umyj i osącz papryki, usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.<br>Na oliwie po smażeniu mięsa podsmaż pieczarki, pomidory, paprykę, cebule i czosnek, dopraw do smaku przyprawami i mieszając, smaż na średnim ogniu około 5 minut.<br>Przełóż warzywa do naczynia z mięsem. Wlej wino, przykryj i wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnika na 45 minut. Danie podawaj udekorowane oliwkami i posypane natką pietruszki. Doskonale smakuje z ryżem na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego