Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wtedy zachowają odpowiedni kształt.
2 Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę lub pergamin i wsypać ryż. Piec jeszcze 10 minut, ż ciasto nabierze pięknego, złotego koloru.
3 W tym czasie przygotować nadzienie: w pozostałych 25 g masła podsmażyć na zloty kolor cebulę i pokrojony stek. Dodać pieczarki i smażyć je krótko, do zbrązowienia, następnie zmniejszyć gaz i dusić na wolnym ogniu, ż do wydzielenia się soku. Powoli mieszając, wlać sos worcester, dodać koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
4 Babeczki napełnić nadzieniem, następnie pokryć ich wierzch śmietaną. Przybrać gałązkami pietruszki i podawać.
Szef kuchni radzi
wtedy zachowają odpowiedni kształt.<br>2 Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę lub pergamin i wsypać ryż. Piec jeszcze 10 minut, ż ciasto nabierze pięknego, złotego koloru.<br>3 W tym czasie przygotować nadzienie: w pozostałych 25 g masła podsmażyć na zloty kolor cebulę i pokrojony stek. Dodać pieczarki i smażyć je krótko, do zbrązowienia, następnie zmniejszyć gaz i dusić na wolnym ogniu, ż do wydzielenia się soku. Powoli mieszając, wlać sos worcester, dodać koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.<br>4 Babeczki napełnić nadzieniem, następnie pokryć ich wierzch śmietaną. Przybrać gałązkami pietruszki i podawać.<br>Szef kuchni radzi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego