rumienić.<br>* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut.<br>* Na koniec dodać przeciśnięty prze praskę czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Zasypać posiekaną natką. Podawać z grzankami.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki <page nr=4> suszonego tymianku i bazylii, szczypta soli i pieprzu.<br>Przygotowanie:<br>* Obrane ziemniaki i marchew opłukać, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczony por oraz dymkę posiekać. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Kiełbasę bez skórki pokroić w gruba kostkę lub