Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rumienić.
* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut.
* Na koniec dodać przeciśnięty prze praskę czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Zasypać posiekaną natką. Podawać z grzankami.
***
Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki suszonego tymianku i bazylii, szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie:
* Obrane ziemniaki i marchew opłukać, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczony por oraz dymkę posiekać. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Kiełbasę bez skórki pokroić w gruba kostkę lub
rumienić.<br>* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut.<br>* Na koniec dodać przeciśnięty prze praskę czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Zasypać posiekaną natką. Podawać z grzankami.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki &lt;page nr=4&gt; suszonego tymianku i bazylii, szczypta soli i pieprzu.<br>Przygotowanie:<br>* Obrane ziemniaki i marchew opłukać, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczony por oraz dymkę posiekać. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Kiełbasę bez skórki pokroić w gruba kostkę lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego