Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
grzankami.
***
Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki suszonego tymianku i bazylii, szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie:
* Obrane ziemniaki i marchew opłukać, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczony por oraz dymkę posiekać. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Kiełbasę bez skórki pokroić w gruba kostkę lub plasterki.
* W rondlu rozgrzać olej, włożyć pokrojone warzywa, pieczarki oraz kiełbasę. Smażyć, mieszając, przez 3-4 minuty. Wsypać opłukany i osączony na sicie ryż, smażyć jeszcze 2-3 minuty, ciągle mieszając.
* Wszystkie składniki zalać litrem wrzątku. Dodać suszony tymianek
grzankami.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki &lt;page nr=4&gt; suszonego tymianku i bazylii, szczypta soli i pieprzu.<br>Przygotowanie:<br>* Obrane ziemniaki i marchew opłukać, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczony por oraz dymkę posiekać. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Kiełbasę bez skórki pokroić w gruba kostkę lub plasterki.<br>* W rondlu rozgrzać olej, włożyć pokrojone warzywa, pieczarki oraz kiełbasę. Smażyć, mieszając, przez 3-4 minuty. Wsypać opłukany i osączony na sicie ryż, smażyć jeszcze 2-3 minuty, ciągle mieszając.<br>* Wszystkie składniki zalać litrem wrzątku. Dodać suszony tymianek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego