półmiskach.<br><gap><br><name type="prod">Penne rigate</> con funghi<br><name type="prod">Penne rigate</> z pieczarkami<br>40 dag <name type="prod">penne rigate</>, <br>20 dag pieczarek, 10 dag chudego boczku, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej świeżej bazylii, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ<br><name type="prod">bucatini</><br>Pokrojone pieczarki odparować na suchej patelni, dodać oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. chwilę smażyć razem.<br>Osobno podsmażyć boczek, połączyć z grzybami, wlać wino i gotować bez przykrycia, aż polowa płynu odparuje.<br>Wymieszać z przecierem pomidorowym i bazylią, doprawić solą i pieprzem.<br>Makaron ugotowany al dente odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Wyłożyć na