Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
10 osób, Przygotowanie: 60 min, 478 kcal
Ciasto:
250 g mąki pszennej,
250 g twarogu,
250 g margaryny,
szczypta soli,
1 jajko
Nadzienie:
1 kg pieczarek,
2-3 cebule,
1 marchewka,
2 łyżki stołowe groszku
200 g żółtego sera,
1 jajko,
sól,
pieprz,
olej
Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.
Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do
10 osób, Przygotowanie: 60 min, 478 kcal<br>Ciasto:<br>250 g mąki pszennej,<br>250 g twarogu,<br>250 g margaryny,<br>szczypta soli,<br>1 jajko<br>Nadzienie:<br>1 kg pieczarek,<br>2-3 cebule,<br>1 marchewka,<br>2 łyżki stołowe groszku<br>200 g żółtego sera,<br>1 jajko,<br>sól,<br>pieprz,<br>olej<br>Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.<br>Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego