Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
co znacznie skróci czas przygotowania deseru.
DOBRE RADY
SAŁATKA
ZIEMNIACZANA Z KAPUSTĄ

4 duże ziemniaki,
200 g pieczarek,
1 cebula,
200 g kiszonej kapusty,
2 łyżki stołowe oleju lub oliwy,
0,5 łyżeczki soku z cytryny,
1 łyżeczka cukru,
zielenina,
sól do smaku
Obierz i pod strumieniem bieżącej wody opłucz pieczarki, zalej je wrzątkiem, dodaj sok z cytryny i ugotuj do miękkości. Następnie osacz je na durszlaku i odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z
co znacznie skróci czas przygotowania deseru.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>SAŁATKA<br>ZIEMNIACZANA Z KAPUSTĄ<br>&lt;gap&gt;<br>4 duże ziemniaki,<br>200 g pieczarek,<br>1 cebula,<br>200 g kiszonej kapusty,<br>2 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>0,5 łyżeczki soku z cytryny,<br>1 łyżeczka cukru,<br>zielenina,<br>sól do smaku<br>Obierz i pod strumieniem bieżącej wody opłucz pieczarki, zalej je wrzątkiem, dodaj sok z cytryny i ugotuj do miękkości. Następnie osacz je na durszlaku i odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego