co znacznie skróci czas przygotowania deseru.<br><tit>DOBRE RADY</><br>SAŁATKA<br>ZIEMNIACZANA Z KAPUSTĄ<br><gap><br>4 duże ziemniaki,<br>200 g pieczarek,<br>1 cebula,<br>200 g kiszonej kapusty,<br>2 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>0,5 łyżeczki soku z cytryny,<br>1 łyżeczka cukru,<br>zielenina,<br>sól do smaku<br>Obierz i pod strumieniem bieżącej wody opłucz pieczarki, zalej je wrzątkiem, dodaj sok z cytryny i ugotuj do miękkości. Następnie osacz je na durszlaku i odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z