Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na warzywach. Zalać winem i śmietaną. Piec 45 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku.
Rybę podawać razem z warzywami i utworzonym sosem.
Szaszłyk ze śledzi

4 filety z matjesów, 4 marynowane pieczarki, 8 marynowanych szalotek, strąk czerwonej papryki, 4 zielone oliwki, 8 winogron, 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Filety namoczyć, osączyć i pokroić wzdłuż na połowę. Pieczarki podzielić na pół. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kwadraciki, oliwki wzdłuż na pół.
Na szpadki
włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na warzywach. Zalać winem i śmietaną. Piec 45 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku.<br>Rybę podawać razem z warzywami i utworzonym sosem.<br>Szaszłyk ze śledzi<br>&lt;gap&gt;<br>4 filety z matjesów, 4 marynowane pieczarki, 8 marynowanych szalotek, strąk czerwonej papryki, 4 zielone oliwki, 8 winogron, 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki<br>Filety namoczyć, osączyć i pokroić wzdłuż na połowę. Pieczarki podzielić na pół. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kwadraciki, oliwki wzdłuż na pół.<br>Na szpadki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego