Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
kruchymi ciasteczkami przełożonymi kremem, z ciemną polewą i kremem na wierzchu.
Przez wiele lat słodycze były poza sferą zainteresowań pana Piotra, dopiero odkąd zamieszkał "z kobietą, która bez przerwy je ptasie mleczko albo inne czekoladki", czasami jakby bezwiednie po nie sięgnie. Ale chętnie zjadłby jedynie ciasto, które w jego stronach piecze się tylko na specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię
kruchymi ciasteczkami przełożonymi kremem, z ciemną polewą i kremem na wierzchu.<br>Przez wiele lat słodycze były poza sferą zainteresowań pana Piotra, dopiero odkąd zamieszkał "z kobietą, która bez przerwy je ptasie mleczko albo inne czekoladki", czasami jakby bezwiednie po nie sięgnie. Ale chętnie zjadłby jedynie ciasto, które w jego stronach piecze się tylko na specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego