Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.<br><name type="prod">Żurek z maślanki lub serwatki</>,<br><name type="prod">pilaw z wątróbkami drobiowymi</><br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 4 ziemniaki, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśniej śmietany, kostka bulionowa, szczypta suszonego majeranku, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2 szklankami wrzątku, dodać kostkę bulionową. Gotować około 10 minut. <br>* Maślankę wymieszać z mąką i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 2