Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.
Żurek z maślanki lub serwatki,
pilaw z wątróbkami drobiowymi
* Czas przygotowania zupy 15 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 4 ziemniaki, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśniej śmietany, kostka bulionowa, szczypta suszonego majeranku, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2 szklankami wrzątku, dodać kostkę bulionową. Gotować około 10 minut.
* Maślankę wymieszać z mąką i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.
***
Składniki: szklanka ryżu, 2
Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.<br>&lt;name type="prod"&gt;Żurek z maślanki lub serwatki&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;pilaw z wątróbkami drobiowymi&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 4 ziemniaki, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśniej śmietany, kostka bulionowa, szczypta suszonego majeranku, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2 szklankami wrzątku, dodać kostkę bulionową. Gotować około 10 minut. <br>* Maślankę wymieszać z mąką i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego