Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
sobie pozwolić osoby stosunkowo zdrowe. Zaleca się przed podjęciem takiej radykalnej zmiany żywieniowej zasięgnąć porady doświadczonego makrobiotyka, poczytać o makrobiotyce, orientować się w wartościach odżywczych poszczególnych pokarmów.
Ziarna stanowią 50% diety makrobiotycznej.
Ryby to stały składnik zdrowej diety ze względu na białko i jod.

BOGACTWO SKIEŁKOWANYCH ZIAREN PSZENICY
zawierają: witaminy pierwiastki śladowe: potas, sód, chlor, siarkę, mangan, cynk, jod orz dużo wapni. właściwości medyczne pszenicy opisał w 1732 roku Jacobus. W Chinach był znana 2700 lat p.n.e..
Ryż, włącza brązowy, oraz inne ziarna stanowią około 50% diety makrobiotycznej, warzywa strączkowe - około 10%, orzechy - 5%.


DIETETYKA NATURALNA
ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU
sobie pozwolić osoby stosunkowo zdrowe. Zaleca się przed podjęciem takiej radykalnej zmiany żywieniowej zasięgnąć porady doświadczonego makrobiotyka, poczytać o makrobiotyce, orientować się w wartościach odżywczych poszczególnych pokarmów.<br>Ziarna stanowią 50% diety makrobiotycznej.<br>Ryby to stały składnik zdrowej diety ze względu na białko i jod.<br><br>&lt;tit&gt;BOGACTWO SKIEŁKOWANYCH ZIAREN PSZENICY&lt;/&gt;<br>zawierają: witaminy &lt;gap&gt; pierwiastki śladowe: potas, sód, chlor, siarkę, mangan, cynk, jod orz dużo wapni. właściwości medyczne pszenicy opisał w 1732 roku Jacobus. W Chinach był znana 2700 lat p.n.e..<br>Ryż, włącza brązowy, oraz inne ziarna stanowią około 50% diety makrobiotycznej, warzywa strączkowe - około 10%, orzechy - 5%.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;DIETETYKA NATURALNA&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego