sobie pozwolić osoby stosunkowo zdrowe. Zaleca się przed podjęciem takiej radykalnej zmiany żywieniowej zasięgnąć porady doświadczonego makrobiotyka, poczytać o makrobiotyce, orientować się w wartościach odżywczych poszczególnych pokarmów.<br>Ziarna stanowią 50% diety makrobiotycznej.<br>Ryby to stały składnik zdrowej diety ze względu na białko i jod.<br><br><tit>BOGACTWO SKIEŁKOWANYCH ZIAREN PSZENICY</><br>zawierają: witaminy <gap> pierwiastki śladowe: potas, sód, chlor, siarkę, mangan, cynk, jod orz dużo wapni. właściwości medyczne pszenicy opisał w 1732 roku Jacobus. W Chinach był znana 2700 lat p.n.e..<br>Ryż, włącza brązowy, oraz inne ziarna stanowią około 50% diety makrobiotycznej, warzywa strączkowe - około 10%, orzechy - 5%.<br><gap><br><br><tit>DIETETYKA NATURALNA</><br><tit>ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU