Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pietruszki
2 łyżki stołowe siekanych ziół
sól, pieprz
Bakłażany umyć, pokroić w plastry, posolić
i odstawić na 30 minut a następnie dokładnie osączyć.
Cebule obrać i pokroić w plasterki.
Pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plastry i usunąć pestki.
Cukinie umyć, obrać częściowo ze skóry,
tak by powstały dwukolorowe paski.
Następnie pociąć w plastry.
Wszystkie warzywa ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Oliwę zmieszać z siekaną natką, ziołami, solą i pieprzem.
Polać nią warzywa i opiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 150&730;C
przez 40-50 minut.

Paella
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
900 g mięsa z piersi i udek kurczaka
450 g mięsa
pietruszki<br>2 łyżki stołowe siekanych ziół<br>sól, pieprz<br>Bakłażany umyć, pokroić w plastry, posolić<br>i odstawić na 30 minut a następnie dokładnie osączyć.<br>Cebule obrać i pokroić w plasterki.<br>Pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plastry i usunąć pestki.<br>Cukinie umyć, obrać częściowo ze skóry, <br>tak by powstały dwukolorowe paski.<br>Następnie pociąć w plastry.<br>Wszystkie warzywa ułożyć w żaroodpornym naczyniu.<br>Oliwę zmieszać z siekaną natką, ziołami, solą i pieprzem.<br>Polać nią warzywa i opiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 150&730;C<br>przez 40-50 minut.<br><br>&lt;tit&gt;Paella&lt;/&gt;<br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>900 g mięsa z piersi i udek kurczaka<br>450 g mięsa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego