Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
fasoli: przed użyciem sprawdzić, czy są czyste i świeże.
11. Grzyby: suszone, moczyć w ciepłej wodzie co najmniej pół godziny przed przygotowaniem.
12. Strączki papryki chili: piekące, dotykać ich tylko w rękawicach.
13. Pędy bambusa: sprzedawane są w puszkach i słoikach. Większe kawałki można pokroić.
KOLOROWA PAPRYKA
Połączenie różnokolorowych papryk, pociętych w słupki, paski lub romby, stanowi atrakcyjny dodatek do posiłku. Przed pokrojeniem należy usunąć ze środka gniazda nasienne.
Szef kuchni radzi
Zanim zaczniesz smażyć warzywa, pokrój je na kawałki wielkości kęsa.
SŁUPKI I WSTĄŻKI
Pokrojenie warzyw w słupki albo wstążki (za pomocą skrobak do ziemniaków) - to najprostsze sposoby cięci jarzyn
fasoli: przed użyciem sprawdzić, czy są czyste i świeże.<br>11. Grzyby: suszone, moczyć w ciepłej wodzie co najmniej pół godziny przed przygotowaniem.<br>12. Strączki papryki chili: piekące, dotykać ich tylko w rękawicach.<br>13. Pędy bambusa: sprzedawane są w puszkach i słoikach. Większe kawałki można pokroić.<br>KOLOROWA PAPRYKA<br>Połączenie różnokolorowych papryk, pociętych w słupki, paski lub romby, stanowi atrakcyjny dodatek do posiłku. Przed pokrojeniem należy usunąć ze środka gniazda nasienne.<br>Szef kuchni radzi<br>Zanim zaczniesz smażyć warzywa, pokrój je na kawałki wielkości kęsa.<br>SŁUPKI I WSTĄŻKI<br>Pokrojenie warzyw w słupki albo wstążki (za pomocą skrobak do ziemniaków) - to najprostsze sposoby cięci jarzyn
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego