Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
smażyłem na patelni. Przez wiele lat odsmażana kiełbasa była moim przysmakiem i podstawowym daniem śniadaniowym - wspomina.
Za kiełbasą przepada do dziś. Gotowanie od razu mu się spodobało, ale dania "bardziej skomplikowane" przyrządzał dopiero na studiach.
- Z paroma kolegami z akademika stołowaliśmy się wówczas w barze, w którym dawano jeść dość podle, więc żeby przełamać szarzyznę barowych posiłków i monotonię kisielu, który pochłanialiśmy wiadrami, wymyśliłem kulinarne wtorki - snuje opowieść Piotr Najsztub - i co tydzień przyrządzałem dla nas jakąś dziwną potrawę. Pstrąga w piernikach albo cukierki z żeberek... Gotowanie tak go wciągnęło, a potrawy zyskały sławę, że przez jakiś czas urządzał nawet przyjęcia
smażyłem na patelni. Przez wiele lat odsmażana kiełbasa była moim przysmakiem i podstawowym daniem śniadaniowym - wspomina. <br>Za kiełbasą przepada do dziś. Gotowanie od razu mu się spodobało, ale dania "bardziej skomplikowane" przyrządzał dopiero na studiach.<br> - Z paroma kolegami z akademika stołowaliśmy się wówczas w barze, w którym dawano jeść dość podle, więc żeby przełamać szarzyznę barowych posiłków i monotonię kisielu, który pochłanialiśmy wiadrami, wymyśliłem kulinarne wtorki - snuje opowieść Piotr Najsztub - i co tydzień przyrządzałem dla nas jakąś dziwną potrawę. Pstrąga w piernikach albo cukierki z żeberek... Gotowanie tak go wciągnęło, a potrawy zyskały sławę, że przez jakiś czas urządzał nawet przyjęcia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego