Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
KSIĄŻĘCA

Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej w brytfannie olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Kostkę bulionową rozpuść w niewielkiej ilości wody, podlej wołowinę i dodaj masło. Polędwicę duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 50 minut. Z każdym razem gdy sos odpruje, dolewaj wody.
Gdy polędwica będzie już miękka, wyjmij ją z brytfanny, szczelnie owiń folią aluminiową i odstaw w ciepłe miejsce.
Do sosu, który wytworzy się w trakcie duszenia, dodaj śmietanę
KSIĄŻĘCA<br>&lt;gap&gt;<br>Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny.<br>Rozgrzej w brytfannie olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Kostkę bulionową rozpuść w niewielkiej ilości wody, podlej wołowinę i dodaj masło. Polędwicę duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 50 minut. Z każdym razem gdy sos odpruje, dolewaj wody.<br>Gdy polędwica będzie już miękka, wyjmij ją z brytfanny, szczelnie owiń folią aluminiową i odstaw w ciepłe miejsce.<br>Do sosu, który wytworzy się w trakcie duszenia, dodaj śmietanę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego