Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Wskazówka: Można stosować również do kotletów schabowych.

PT
POTRZEBNE PRODUKTY:
1 kurczak ok. 1,3 kg
2 łyżeczki oleju, sól, pieprz
250 g cebuli
2 łyżki przecieru pomidorowego
4 ząbki czosnku
1/4 l białego wina
ZIOŁA PROWANSALSKIE Kotanyi
TO TAKIE PROSTE
1. Oczyszczonego kurczaka podzielić na 8 części, posolić, popieprzyć i podsmażyć na gorącym oleju. Porcje kurczaka włożyć do garnka.
2. Zebrać z pozostałego na patelni sosu nadmiar tłuszczu i lekko zarumienić na nim pokrojoną w plasterki cebulę.
3. Dodać przecier pomidorowy i tak długo smażyć, aż cebula przybierze odpowiedni kolor od przecieru pomidorowego.
4. Dodać pokrojony w plasterki czosnek
Wskazówka: Można stosować również do kotletów schabowych. <br>&lt;gap&gt;<br>PT<br>POTRZEBNE PRODUKTY:<br>1 kurczak ok. 1,3 kg<br>2 łyżeczki oleju, sól, pieprz<br>250 g cebuli<br>2 łyżki przecieru pomidorowego<br>4 ząbki czosnku<br>1/4 l białego wina <br>ZIOŁA PROWANSALSKIE &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>TO TAKIE PROSTE<br>1. Oczyszczonego kurczaka podzielić na 8 części, posolić, popieprzyć i podsmażyć na gorącym oleju. Porcje kurczaka włożyć do garnka.<br>2. Zebrać z pozostałego na patelni sosu nadmiar tłuszczu i lekko zarumienić na nim pokrojoną w plasterki cebulę.<br>3. Dodać przecier pomidorowy i tak długo smażyć, aż cebula przybierze odpowiedni kolor od przecieru pomidorowego.<br>4. Dodać pokrojony w plasterki czosnek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego