Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
jang u większości produktów, nie przejmujmy się tym, ponieważ w tym czasie nie jest to najważniejsze, organizm bowiem sam niejako zmierza do równowagi już od chwili, gdy zmieniliśmy nasze dotychczasowe odżywianie. A po okresie dwóch, niekiedy trzech lat, będziemy zdolni do tego, aby coraz częściej kierować się instynktem w doborze pożywienia. Zaczniemy wtedy coraz częściej odczuwać nasze subtelne błędy w równoważeniu posiłków.
Nasze samopoczucie typu jin - osłabiona energia działania, senność - będzie sygnalizowało, że potrzebujemy pożywienia typu jang. I odwrotnie, nadmiar energii, chęć na słodycze będą wskazywały, że powinniśmy zmienić nasze odżywianie w kierunku jin.

Równowaga ilościowa w żywieniu makrobiotycznym

Kierując się
jang u większości produktów, nie przejmujmy się tym, ponieważ w tym czasie nie jest to najważniejsze, organizm bowiem sam niejako zmierza do równowagi już od chwili, gdy zmieniliśmy nasze dotychczasowe odżywianie. A po okresie dwóch, niekiedy trzech lat, będziemy zdolni do tego, aby coraz częściej kierować się instynktem w doborze pożywienia. Zaczniemy wtedy coraz częściej odczuwać nasze subtelne błędy w równoważeniu posiłków.<br>Nasze samopoczucie typu jin - osłabiona energia działania, senność - będzie sygnalizowało, że potrzebujemy pożywienia typu jang. I odwrotnie, nadmiar energii, chęć na słodycze będą wskazywały, że powinniśmy zmienić nasze odżywianie w kierunku jin.<br><br>&lt;tit&gt;Równowaga ilościowa w żywieniu makrobiotycznym&lt;/&gt;<br><br>Kierując się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego