jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.<br><page nr=11><br><tit>Talerz pożywnych rozmaitości</><br>Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne i pożywne danie.<br><name type="prod">Zupa szczawiowa</><br><name type="prod"> bigos warzywny z kiełbasą</><br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 20 dag szczawiu świeżego lub słoik szczawiu konserwowego, cebula, 2 jajka na twardo, pietruszka, kawałek selera., 5 łyżek ryżu, łyżka oleju, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Cebule obrać, drobno