Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Talerz pożywnych rozmaitości
Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne i pożywne danie.
Zupa szczawiowa
bigos warzywny z kiełbasą
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 50 minut
Składniki: 20 dag szczawiu świeżego lub słoik szczawiu konserwowego, cebula, 2 jajka na twardo, pietruszka, kawałek selera., 5 łyżek ryżu, łyżka oleju, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Cebule obrać, drobno
jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.<br>&lt;page nr=11&gt;<br>&lt;tit&gt;Talerz pożywnych rozmaitości&lt;/&gt;<br>Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne i pożywne danie.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa szczawiowa&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt; bigos warzywny z kiełbasą&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 20 dag szczawiu świeżego lub słoik szczawiu konserwowego, cebula, 2 jajka na twardo, pietruszka, kawałek selera., 5 łyżek ryżu, łyżka oleju, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Cebule obrać, drobno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego