Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Wrocławska
Nr: 12.06
Miejsce wydania: Wrocław
Rok: 1999
i zwiększa ryzyko zachorowania na raka.

Szynką o ladę

Wielu producentów twierdzi, że to klienci wymuszają na nich stosowanie środków chemicznych. Szef pewnej mleczarni skarżył się we wrocławskim PIH-u, że jego śmietana jest w pełni naturalna, ale klienci nie chcą jej kupować. Wolą bowiem taką, w której łyżka będzie prosto stała. To kojarzy im się z dobrym wiejskim wyrobem. Do wyprodukowania takiej śmietana trzeba jednak używać sztucznych zagęszczaczy. Dwa lata temu Mieczysław Bekieszczuk, właściciel niewielkiej masarni podjął próbę wyprodukowania szynki bez dodawania fosforanów. Szyneczka była przewiązana sznurkiem, trochę mniej różowa i kształtna niż ta z dodatkami chemicznymi. Jeden z klientów
i zwiększa ryzyko zachorowania na raka. <br><br>&lt;tit&gt;Szynką o ladę&lt;/&gt;<br><br> Wielu producentów twierdzi, że to klienci wymuszają na nich stosowanie środków chemicznych. Szef pewnej mleczarni skarżył się we wrocławskim PIH-u, że jego śmietana jest w pełni naturalna, ale klienci nie chcą jej kupować. Wolą bowiem taką, w której łyżka będzie prosto stała. To kojarzy im się z dobrym wiejskim wyrobem. Do wyprodukowania takiej śmietana trzeba jednak używać sztucznych zagęszczaczy. Dwa lata temu Mieczysław Bekieszczuk, właściciel niewielkiej masarni podjął próbę wyprodukowania szynki bez dodawania fosforanów. Szyneczka była przewiązana sznurkiem, trochę mniej różowa i kształtna niż ta z dodatkami chemicznymi. Jeden z klientów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego