Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
aby się obluzowały i wyjąć mniejszą. Zanurzyć spód większej miski w letniej wodzie, by odłączyła się od lodu i wyjąć lodową misę. Trzymać w zamrażarce aż będzie potrzebna.

Kwiaty, zioła i owoce
Naczynia
Można posłużyć się niemal wszystkimi rodzajami naczyń, o ile mają ten sam kształt. Na porcję deseru lub przekąski dla 4 osób należy użyć misek o wymiarach 15 cm i 19,5 cm, dla 6-8 osób - misek o średnicy 20 i 24 cm. Do wykonania lodowej misy najlepiej wykorzystywać szklane naczynia, ponieważ wówczas układany wzór można łatwo obserwować i ewentualnie poprawiać.
Odpowiednie będą również miski plastikowe, gdyż łatwiej
aby się obluzowały i wyjąć mniejszą. Zanurzyć spód większej miski w letniej wodzie, by odłączyła się od lodu i wyjąć lodową misę. Trzymać w zamrażarce aż będzie potrzebna.<br>&lt;gap&gt;<br>Kwiaty, zioła i owoce<br>Naczynia<br>Można posłużyć się niemal wszystkimi rodzajami naczyń, o ile mają ten sam kształt. Na porcję deseru lub przekąski dla 4 osób należy użyć misek o wymiarach 15 cm i 19,5 cm, dla 6-8 osób - misek o średnicy 20 i 24 cm. Do wykonania lodowej misy najlepiej wykorzystywać szklane naczynia, ponieważ wówczas układany wzór można łatwo obserwować i ewentualnie poprawiać.<br>Odpowiednie będą również miski plastikowe, gdyż łatwiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego