Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 02.07
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
Szordykowski nie ma wątpliwości, że z dostosowaniem swoich firm do wymogów unijnych nie mają problemów osoby otwarte i wciąż uzupełniające wiedzę zawodową; one dawno przestały liczyć, że i tym razem jakoś to będzie. Ale taki przedsiębiorca, zdaniem Szordykowskiego, zdarza się jeden na dziesięciu. Dokładnie taka sama jest proporcja krajowych firm przetwórstwa spożywczego, które zdobyły już prawo eksportowania na rynki europejskie (150), do tych bez przyszłości (1500).

Łudzenie przegranych

Zbigniew Nowak, właściciel już otwartego na Unię zakładu mięsnego w Pruszczu i zarazem wiceprezes SRiWRP: - Nie potrafiliśmy odpowiednio wcześnie przekonać producentów, że tym razem jakoś to nie będzie. Że w Europie przestaną się
Szordykowski nie ma wątpliwości, że z dostosowaniem swoich firm do wymogów unijnych nie mają problemów osoby otwarte i wciąż uzupełniające wiedzę zawodową; one dawno przestały liczyć, że i tym razem jakoś to będzie. Ale taki przedsiębiorca, zdaniem Szordykowskiego, zdarza się jeden na dziesięciu. Dokładnie taka sama jest proporcja krajowych firm przetwórstwa spożywczego, które zdobyły już prawo eksportowania na rynki europejskie (150), do tych bez przyszłości (1500).<br><br>&lt;tit&gt;Łudzenie przegranych&lt;/&gt;<br><br>Zbigniew Nowak, właściciel już otwartego na Unię zakładu mięsnego w Pruszczu i zarazem wiceprezes SRiWRP: - Nie potrafiliśmy odpowiednio wcześnie przekonać producentów, że tym razem jakoś to nie będzie. Że w Europie przestaną się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego