Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
niedawna wszyscy mówili wyłącznie o zdrowym jedzeniu: bez cholesterolu i środków konserwujących. Przyszła moda na ryby, żywność organiczną i lekką kuchnię francuską. Posiłki były celebrowane. Dzisiaj niewielu ma na to czas. Zapanował model Essen-rund-um-die-Uhr - "jedzenie na okrągło", często w pośpiechu. Potrawy, nawet te najbardziej pospolite, powinny przyciągać uwagę wyglądem, a jednocześnie być łatwe w przygotowaniu - zauważył podczas konferencji prasowej tegorocznych targów Christian Ehlers, szef Niemieckiego Związku Hotelarzy. W myśl tej zasady proponuje się na przykład mrożone sosy w dropsach o 49 smakach, uważane za produkt nowego tysiąclecia, szybkie i łatwe w użyciu. Hiszpanie proponują gotowe gazzpacho na zimno
niedawna wszyscy mówili wyłącznie o zdrowym jedzeniu: bez cholesterolu i środków konserwujących. Przyszła moda na ryby, żywność organiczną i lekką kuchnię francuską. Posiłki były celebrowane. Dzisiaj niewielu ma na to czas. Zapanował model Essen-rund-um-die-Uhr - "jedzenie na okrągło", często w pośpiechu. Potrawy, nawet te najbardziej pospolite, powinny przyciągać uwagę wyglądem, a jednocześnie być łatwe w przygotowaniu - zauważył podczas konferencji prasowej tegorocznych targów Christian Ehlers, szef Niemieckiego Związku Hotelarzy. W myśl tej zasady proponuje się na przykład mrożone sosy w dropsach o 49 smakach, uważane za produkt nowego tysiąclecia, szybkie i łatwe w użyciu. Hiszpanie proponują gotowe gazzpacho na zimno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego