Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy AGD
Rok: 2003
nadzienie:
wątróbka drobiowa (ok. 150 g)
2 jajka
2 łyżki masła
3 łyżki tartej bułki
natka pietruszki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek
Kurczaka umyć, natrzeć solą i pieprzem oraz delikatnie czosnkiem. Wątróbki zemleć przy pomocy przystawki siekającej Braun, po zmieleniu zmieszać masę z tartą bułką, żółtkiem i masłem, dodać posiekana (przystawką siekającą Braun) natkę i doprawić do smaku przyprawami. Do tak przygotowanej masy dodać ubitą, przy pomocy przystawki ubijającej Braun, pianę z białek, a następnie wymieszać. Nadziać farszem kurczaka, zaszyć otwory (bezbarwną nitką), piec w piekarniku do miękkości, na zloty kolor (około 90 min).
Sernik
750 g sera (ricotta, mascarpone albo
nadzienie:<br>wątróbka drobiowa (ok. 150 g)<br>2 jajka<br>2 łyżki masła <br>3 łyżki tartej bułki<br>natka pietruszki<br>sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek<br>Kurczaka umyć, natrzeć solą i pieprzem oraz delikatnie czosnkiem. Wątróbki zemleć przy pomocy przystawki siekającej &lt;name type="org"&gt;Braun&lt;/&gt;, po zmieleniu zmieszać masę z tartą bułką, żółtkiem i masłem, dodać posiekana (przystawką siekającą &lt;name type="org"&gt;Braun&lt;/&gt;) natkę i doprawić do smaku przyprawami. Do tak przygotowanej masy dodać ubitą, przy pomocy przystawki ubijającej &lt;name type="org"&gt;Braun&lt;/&gt;, pianę z białek, a następnie wymieszać. Nadziać farszem kurczaka, zaszyć otwory (bezbarwną nitką), piec w piekarniku do miękkości, na zloty kolor (około 90 min).<br>Sernik<br>750 g sera (ricotta, mascarpone albo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego