nadzienie:<br>wątróbka drobiowa (ok. 150 g)<br>2 jajka<br>2 łyżki masła <br>3 łyżki tartej bułki<br>natka pietruszki<br>sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek<br>Kurczaka umyć, natrzeć solą i pieprzem oraz delikatnie czosnkiem. Wątróbki zemleć przy pomocy przystawki siekającej <name type="org">Braun</>, po zmieleniu zmieszać masę z tartą bułką, żółtkiem i masłem, dodać posiekana (przystawką siekającą <name type="org">Braun</>) natkę i doprawić do smaku przyprawami. Do tak przygotowanej masy dodać ubitą, przy pomocy przystawki ubijającej <name type="org">Braun</>, pianę z białek, a następnie wymieszać. Nadziać farszem kurczaka, zaszyć otwory (bezbarwną nitką), piec w piekarniku do miękkości, na zloty kolor (około 90 min).<br>Sernik<br>750 g sera (ricotta, mascarpone albo