Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pieprz
Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło do smaku. Podawać jako przystawkę.
(8 porcji) Przepisy: Beata Szczypka-Elyachouti



alkohole
Aromat Alp
Skład wermutu to najpilniej strzeżona tajemnica producenta.
Wermut jest podstawowym składnikiem najstarszych na świecie mieszanych napojów alkoholowych: Dry Martini i Manhattan. Ten pierwszy, ulubiony drink Johna D. Rockefellera i Jamesa Bonda, przyrządzany z ginu oraz wermutu, uchodzi za niekoronowanego króla wszystkich
pieprz<br>Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło do smaku. Podawać jako przystawkę.<br>(8 porcji) Przepisy: &lt;au&gt;Beata Szczypka-Elyachouti&lt;/au&gt;<br>&lt;gap&gt;&lt;/div&gt;<br><br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;alkohole&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit&gt;Aromat Alp&lt;/tit&gt;<br>&lt;intro&gt;Skład wermutu to najpilniej strzeżona tajemnica producenta.<br>Wermut jest podstawowym składnikiem najstarszych na świecie mieszanych napojów alkoholowych: Dry Martini i Manhattan. Ten pierwszy, ulubiony drink Johna D. Rockefellera i Jamesa Bonda, przyrządzany z ginu oraz wermutu, uchodzi za niekoronowanego króla wszystkich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego