Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy AGD
Rok: 2003
czubata łyżka stołowa mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
50 g rodzynek
szczypta soli
masło lub margaryna do wysmarowania blachy
temperatura pieczenia do 190oC
Ubić białka używając przystawki ubijającej Braun do uzyskania piany dodając pod koniec trzy łyżeczki cukru.
W oddzielnej misce utrzeć żółtka z resztą cukru używając przystawki ubijającej Braun do uzyskania gładkiej masy.
Podczas miksowania (przystawką ubijającą Braun ) dodać ser i schłodzone rozpuszczone masło.
Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Ostrożnie połączyć ubitą pianę i rodzynki (wcześniej sparzone) z uzyskaną masą.
Wylać ciasto na wysmarowaną uprzednio blachę. Umieścić ja w nagrzanym piecu i piec okol godziny
czubata łyżka stołowa mąki ziemniaczanej <br>1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia<br>50 g rodzynek<br>szczypta soli<br>masło lub margaryna do wysmarowania blachy <br>temperatura pieczenia do 190oC <br>Ubić białka używając przystawki ubijającej &lt;name type="org"&gt;Braun&lt;/&gt; do uzyskania piany dodając pod koniec trzy łyżeczki cukru.<br>W oddzielnej misce utrzeć żółtka z resztą cukru używając przystawki ubijającej &lt;name type="org"&gt;Braun&lt;/&gt; do uzyskania gładkiej masy.<br>Podczas miksowania (przystawką ubijającą &lt;name type="org"&gt;Braun&lt;/&gt; ) dodać ser i schłodzone rozpuszczone masło.<br>Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Ostrożnie połączyć ubitą pianę i rodzynki (wcześniej sparzone) z uzyskaną masą.<br>Wylać ciasto na wysmarowaną uprzednio blachę. Umieścić ja w nagrzanym piecu i piec okol godziny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego