Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
pękały, jeśli do wody dodamy łyżkę oleju lub łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli ciasto mimo to zacznie pękać,, należy szybko zmniejszyć ogień i dolać do garnka 2-3 łyżki zimnej wody.
Specjały z ryb
Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki, ciepłe możemy wykorzystać jako danie główne.
Karp pieczony w ziołach

1,5 kg karpia, po łyżce pokruszonego rozmarynu i kolendry, 2 łyżki posiekanej natki, łyżka masła, 2 cytryny, sól, pieprz
Zioła wymieszać (połowę natki zostawić). Sprawioną rybę umyć z zewnątrz i w środku. Posolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny
pękały, jeśli do wody dodamy łyżkę oleju lub łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli ciasto mimo to zacznie pękać,, należy szybko zmniejszyć ogień i dolać do garnka 2-3 łyżki zimnej wody.<br>Specjały z ryb<br> Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki, ciepłe możemy wykorzystać jako danie główne.<br>Karp pieczony w ziołach<br>&lt;gap&gt;<br>1,5 kg karpia, po łyżce pokruszonego rozmarynu i kolendry, 2 łyżki posiekanej natki, łyżka masła, 2 cytryny, sól, pieprz<br>Zioła wymieszać (połowę natki zostawić). Sprawioną rybę umyć z zewnątrz i w środku. Posolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego