Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy zdrowotne
Rok: 2003
migdałowych pół łyżki oliwy z oliwek, pół szklanki śmietanki jogurtowej, 1/3 łyżeczki curry, czarny pieprz, odrobina cukru
Przygotowanie
* umyj kapustę i drobniutko ją poszatkuj, po czym przesyp do miski i polej oliwą z oliwek.
* Obierz grejpfrut i podziel go na kawałeczki. Posyp odrobiną cukru i zostaw na chwilę, by puścił sok.
* Figi i morele pokrój w cienkie paski, umyte winogrona w plasterki.
* W misie sałatkowej delikatnie wymieszaj składniki owocowe razem z kapustą pekińską.
* Nie zapomnij o rodzynkach.
* Curry i pieprz dodaj do śmietanki, wymieszaj.
* Surówkę tuz przed podaniem polej sosem i posyp prażonymi migdałami. Udekoruj listkami sałaty.
Aromatyczne kuleczki
Składniki
migdałowych pół łyżki oliwy z oliwek, pół szklanki śmietanki jogurtowej, 1/3 łyżeczki curry, czarny pieprz, odrobina cukru<br>Przygotowanie<br>* umyj kapustę i drobniutko ją poszatkuj, po czym przesyp do miski i polej oliwą z oliwek.<br>* Obierz grejpfrut i podziel go na kawałeczki. Posyp odrobiną cukru i zostaw na chwilę, by puścił sok.<br>* Figi i morele pokrój w cienkie paski, umyte winogrona w plasterki.<br>* W misie sałatkowej delikatnie wymieszaj składniki owocowe razem z kapustą pekińską.<br>* Nie zapomnij o rodzynkach.<br>* Curry i pieprz dodaj do śmietanki, wymieszaj.<br>* Surówkę tuz przed podaniem polej sosem i posyp prażonymi migdałami. Udekoruj listkami sałaty.<br>&lt;name type="prod"&gt;Aromatyczne kuleczki&lt;/&gt;<br>Składniki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego