Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i duś, dopóki nie wyparuje z nich cała woda.
Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC
i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i duś, dopóki nie wyparuje z nich cała woda.<br> Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego