Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
W prawdziwych chlebowych piecach. Za dnia piec służył do wypieku, w nocy do spania. Dziś - cóż dziś, palniki i kratki strasznie wrzynają się w place.
Statystyka
Czas przygotowania: 2 godziny + kawałek.
Ilość ugoszczonych osób: zależy ile pajd możesz zjeść z kilogramowego chleba... .
Składniki
Mąka żytnia: 0,5 kg
Mąka pszenna razowa: 0,25 kg
Mąka pszenna: 0,25 kg
Drożdże: 2 dag
Cukier: 2 łyżki
Sól: do smaku - spróbować ciasto przed wypiekiem, ma być lekko słonawe (musi Ci smakować).
Mleko: 0,05 litra
Serwatka (lub maślanka pół na pół z wodą): 0,4 litra
Owoce jałowca: 10 kulek.
Olej (najlepiej słonecznikowy
W prawdziwych chlebowych piecach. Za dnia piec służył do wypieku, w nocy do spania. Dziś - cóż dziś, palniki i kratki strasznie wrzynają się w place.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania: 2 godziny + kawałek.<br>Ilość ugoszczonych osób: zależy ile pajd możesz zjeść z kilogramowego chleba... .<br>Składniki<br>Mąka żytnia: 0,5 kg<br>Mąka pszenna razowa: 0,25 kg<br>Mąka pszenna: 0,25 kg<br>Drożdże: 2 dag<br>Cukier: 2 łyżki<br>Sól: do smaku - spróbować ciasto przed wypiekiem, ma być lekko słonawe (musi Ci smakować).<br>Mleko: 0,05 litra<br>Serwatka (lub maślanka pół na pół z wodą): 0,4 litra<br>Owoce jałowca: 10 kulek.<br>Olej (najlepiej słonecznikowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego