Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
niej warstwę kaszy na niej warstwę warzyw z rybą i przykryć reszta kaszy.
* Wierzch obłożyć wiórkami masła, posypać żółtym serem. Zapiec 20 minut w temp. 180 stopni. Posypać świeżymi ziołami.
Zupa chlebowa
babka ze śledzi.
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 50 minut
Składniki: 25 dag czerstwego razowego chleba, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki wegety, mielona słodka papryka, sól, pieprz, pęczek natki.
Składniki grzanek:
2 łyżki startego żółtego łagodnego sera, bułka, 3 ząbki czosnku, szczypta mielonej papryki.
Przygotowanie:
* Kromki chleba podsuszyć na patelni i zetrzeć na tarce. Cebule i czosnek posiekać.
* W garnku rozgrzać
niej warstwę kaszy na niej warstwę warzyw z rybą i przykryć reszta kaszy.<br>* Wierzch obłożyć wiórkami masła, posypać żółtym serem. Zapiec 20 minut w temp. 180 stopni. Posypać świeżymi ziołami.<br>Zupa chlebowa<br>babka ze śledzi.<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 25 dag czerstwego razowego chleba, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki wegety, mielona słodka papryka, sól, pieprz, pęczek natki.<br>Składniki grzanek:<br>2 łyżki startego żółtego łagodnego sera, bułka, 3 ząbki czosnku, szczypta mielonej papryki.<br>Przygotowanie:<br>* Kromki chleba podsuszyć na patelni i zetrzeć na tarce. Cebule i czosnek posiekać.<br>* W garnku rozgrzać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego