Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 1996
enzymów. Przemiany tłuszczy oraz węglowodanów.
Źródło witamin Wątroba, mięso, ryby, żółtka jaj, warzywa, ziemniaki i chleb razowy.
Witamina B12
Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz komórek.
Źródło witamin Mięso, małże, krewetki, ryby, wątroba i nerki, ser i mleko.
Kwas foliowy
Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, regeneracja komórek. Wzrost.
Źródło witamin Warzywa liściaste, orzechy, wątroba i produkty pełnoziarniste.
Witamina C
Ważne dla: Wzrost, tkanka łączna, skóra, kości, chrząstka, utrzymanie zdrowych zębów i skóry. Zażywanie większych ilości chroni komórki ciała przed oksydacją.
Źródło witamin Owoce cytrusowe, świeże owoce, szczególnie czarna porzeczka, owoc dzikiej róży i papryka.
Witamina D
enzymów. Przemiany tłuszczy oraz węglowodanów.<br>Źródło witamin Wątroba, mięso, ryby, żółtka jaj, warzywa, ziemniaki i chleb razowy.<br>Witamina B12<br>Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz komórek.<br>Źródło witamin Mięso, małże, krewetki, ryby, wątroba i nerki, ser i mleko.<br>Kwas foliowy<br>Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, regeneracja komórek. Wzrost.<br>Źródło witamin Warzywa liściaste, orzechy, wątroba i produkty pełnoziarniste.<br>Witamina C<br>Ważne dla: Wzrost, tkanka łączna, skóra, kości, chrząstka, utrzymanie zdrowych zębów i skóry. Zażywanie większych ilości chroni komórki ciała przed oksydacją.<br>Źródło witamin Owoce cytrusowe, świeże owoce, szczególnie czarna porzeczka, owoc dzikiej róży i papryka.<br>Witamina D
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego