Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2908
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
ja teraz dopiero skapowałem, że tutejszy chef prowadził włoską kuchnię w Marriotcie ("Parmizzano"), na początku lat 90. To były świetne czasy dla Marriotta, a lepszej włoszczyzny w Polsce nie było! Pamiętam, pisałem o nim - że kuchnia ściśle włoska, a nazwisko bliskowschodnie (on jest z Jordanii), co świadczy dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.
P.


Klub smakosza

SMAKOSZ W BIBLIOTECE
LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"
Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i nowości wydawnicze. Nie zabraknie białych kruków i wydawniczych kuriozów. Za każdym razem wybierzemy dla
ja teraz dopiero skapowałem, że tutejszy &lt;orig&gt;chef&lt;/&gt; prowadził włoską kuchnię w &lt;name type="place"&gt;Marriotcie&lt;/&gt; (&lt;name type="place"&gt;"Parmizzano"&lt;/&gt;), na początku lat 90. To były świetne czasy dla &lt;name type="place"&gt;Marriotta&lt;/&gt;, a lepszej włoszczyzny w Polsce nie było! Pamiętam, pisałem o nim - że kuchnia ściśle włoska, a nazwisko bliskowschodnie (on jest z Jordanii), co świadczy dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.<br>&lt;au&gt;P.&lt;/&gt;&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="art" sub="culture" sex="f"&gt;&lt;tit&gt;Klub smakosza&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;SMAKOSZ W BIBLIOTECE&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"&lt;/&gt;<br>&lt;intro&gt;Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i nowości wydawnicze. Nie zabraknie białych kruków i wydawniczych kuriozów. Za każdym razem wybierzemy dla
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego