Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
piekarniku.

Kurczak w winie
1 kurczak wagi ok. 2 kg, 30 małych cebulek,
200 g grzybów (np. pieczarek, prawdziwków)
1 ząbek czosnku, 3 szalotki
1 butelka czerwonego wina wytrawnego
6 łyżek stołowych oliwy Carbonell
2 łyżki stołowe mąki, sól, pieprz
gałka muszkatołowa, natka pietruszki
Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu zrumienić kurczaka.
Dodać posiekane szalotki i cały ząbek czosnku.
Gdy wszystko się już zrumieni, wlać wino, dodać sól i pieprz, po czym zagotować na dużym ogniu. Następnie ogień zmniejszyć i dusić jeszcze przez 20 minut.
W międzyczasie umyć
piekarniku.<br><br>&lt;tit&gt;Kurczak w winie&lt;/&gt;<br>1 kurczak wagi ok. 2 kg, 30 małych cebulek,<br>200 g grzybów (np. pieczarek, prawdziwków)<br>1 ząbek czosnku, 3 szalotki<br>1 butelka czerwonego wina wytrawnego<br>6 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>2 łyżki stołowe mąki, sól, pieprz<br>gałka muszkatołowa, natka pietruszki<br>Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu zrumienić kurczaka. <br>Dodać posiekane szalotki i cały ząbek czosnku.<br>Gdy wszystko się już zrumieni, wlać wino, dodać sól i pieprz, po czym zagotować na dużym ogniu. Następnie ogień zmniejszyć i dusić jeszcze przez 20 minut.<br>W międzyczasie umyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego