Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
koperek lub szczypiorek. Drobniutko posiekaj.
Przed podaniem pokrój bułkę w plastry o grubości około dwóch-trzech centymetrów i ułóż na płaskim półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Każdy plaster posyp drobno posiekaną zielenin i udekoruj plasterkami pomidorów lub kiszonych ogórków. Podawaj na śniadanie lub w charakterze przekąski.
RADA: do farszu, zamiast smażonej, równie dobrze możesz dodać cebulę surową. Wcześniej zetrzyj ją na tarce z drobnymi oczkami.


DESER
POMARAŃCZOWE DELICJE

Duże pomarańcze (wybieraj mające grubą skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki
koperek lub szczypiorek. Drobniutko posiekaj.<br>Przed podaniem pokrój bułkę w plastry o grubości około dwóch-trzech centymetrów i ułóż na płaskim półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.<br>Każdy plaster posyp drobno posiekaną zielenin i udekoruj plasterkami pomidorów lub kiszonych ogórków. Podawaj na śniadanie lub w charakterze przekąski.<br>RADA: do farszu, zamiast smażonej, równie dobrze możesz dodać cebulę surową. Wcześniej zetrzyj ją na tarce z drobnymi oczkami.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;DESER&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;POMARAŃCZOWE DELICJE&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Duże pomarańcze (wybieraj mające grubą skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.<br>Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego